Přihlásit

Jičínský pstruh po husarsku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Východní Čechy

The Žrout
985
Jičínský pstruh po husarsku – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Jičínský pstruh po husarsku
  • Jičínský pstruh po husarsku – ilustrační foto
  • Jičínský pstruh po husarsku – ilustrační foto
  • Náhled receptu Jičínský pstruh po husarsku
  • Recept: Jičínský pstruh po husarsku
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Pstruhy očistíme, ořízneme jim ploutve a vyndáme páteř což jde velmi lehce, pstruhy pak osolíme, opepříme a zatím necháme v chladničce odležet. Na másle zpěníme na drobno nakrájené cibule. Připravíme si nádivku ze strouhanky, mléka, vejce, nasekané petrželky a 1 lžíce rozpuštěného másla a přidáme jednu lžíci na másle upravené cibule. Nádivkou potřeme jednu část pstruha a druhou částí ji přikryjeme. Nádivka není tekutá, není tedy potřeby pstruha různě převazovat apod. 2 - Do zapékacího pekáče rozložíme zbytek cibule, položíme na ní pstruhy, které přelijeme vínem a na každého položíme malý plátek másla. Ryby nakonec lehce podlijeme vodou, pekáč zakryjeme alobalem a ryby pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů 25 - 30 minut. Běhen pečení ryby alespoň jednou přelijeme výpekem. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 pstruzi
    3 cibule
    8 lžic strouhanky z rohlíků
    1 velká hrst nasekané petrželky
    125 ml mléka
    100 ml bílého vína
    1 vejce
    mletý černý pepř
    máslo
    sůl
    brambory jako příloha