Přihlásit

Pstruh pečený se žampiony

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Celá ČR

Paní domácí
814
Pstruh pečený se žampiony  – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Pstruh pečený se žampiony  – ilustrační foto
  • Recept: Pstruh pečený se žampiony
  • Pstruh pečený se žampiony  – ilustrační foto
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Pstruhy zbavíme hlav, ploutví a vyndáme jim páteř. Nebojte se toho, jde to snadno. Takto upravené pstruhy pokapeme citronovou šťávou a necháme 2 hodiny odležet v lednici. Ryby potom osolíme, opepříme, lehce je obalíme v hladké mouce a krátce osmahneme na oleji. Ryby přendáme do zapékacího pekáče, podlijeme je 100 ml vody a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů dle velikosti porcí 20 - 25 minut v nezakrytém pekáči. 2 - Ve výpeku z ryb osmahneme na tenké plátky nakrájené žampiony, které lehce osolíme. Povaříme je na staženém plameni 5 minut za občasného promíchání. Nakonec přidáme petrželku a vše znovu promícháme. Podávejte ideálně s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 pstruzi
    300 g žampionů
    1 citrón
    1 hrst nasekané petrželky
    mletý černý pepř
    hladká mouka
    sůl