Přihlásit

Pstruh po tatransku

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Slovensko

Beruska21
1139
Pstruh po tatransku – Snadné Ostatní státy recept, zvládnete za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Pstruh po tatransku
  • Pstruh po tatransku – ilustrační foto
  • Pstruh po tatransku – ilustrační foto
  • Pstruh po tatransku – ilustrační foto
  • Náhled receptu Pstruh po tatransku
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Pstruhy zbavíme hlav, ploutví a páteře. Jde to lehce nebojte se toho. Takto připravené pstruhy osolíme zvenku i zevnitř a zejména vevnitř poprášíme ryby mletou sladkou paprikou. 2 - Na větší pánvi zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Na tuto směs rozložíme pstruhy a zalijeme je vínem. Ryby posypeme z vrchu na plátky nakrájenými , lehce osolenými žampiony a vše dusíme pod pokličkou na mírně staženém plameni. Doba dušení záleží na velikosti porcí, obvykle stačí 15 minut. Podávejte s kolečky brambor. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 pstruzi
    250 g žampionů
    150 g anglické slaniny
    1 cibule
    mletá sladká paprika
    150 ml bílého vína
    sůl
    olej