Přihlásit

Jehnečí kýta na česneku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Celá ČR

Beruska21
1378
Jak uvařit jehnečí kýta na česneku ? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Jehnečí kýta na česneku
  • Postup

    1 - Jehněčí kýtu osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na sádle a vyjmeme. Zaprášíme moukou a vytvoříme si jíšku. Naředíme ji 350 ml vody a metličkou rozmícháme. Přidáme protlak rozmícháme a přivedeme k varu. Do hrnce vrátíme zpět kýtu, přidáme stroužky česneku do vývaru spolu s paprikami nakrájenými na kostičky. Dusíme pod pokličkou za občasného promíchání a dolévání vody přibližně 45 minut. V průběhu dušení trochu stáhneme plamen. Kýtu při dušení několikrát otočte a podlévejte omáčkou. Když je maso měkké dovaříme kýtu několik minut bez pokličky aby maso lehce zčervenalo. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 jehněčí kýta
    6 - 7 stroužků česneku dle velikosti
    1 lžíce rajčatového protlaku
    2 pálivé papriky
    30 g sádla
    30 g hladké mouky
    mletý černý pepř