Přihlásit

Olihně po Janovsku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Itálie

Beruska21
1326
Jak uvařit olihně po janovsku ? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Olihně po Janovsku  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Nejdříve oddělte chapadélka od tělíček. Tělíčka nakrájejte na kolečka, chapadélka na půlky. Na pánvi osmahněte celý česnek do zlatova a pak ho vyhoďte. Vložte nakrájené olihně, pepř a osolte. Osmahněte cca 1 minutu a olihně přitom promíchávejte aby se nepřichytili na pánev. Potom přilijte víno a vařte dokud se téměř nevypaří, to trvá asi 5 minut. Přidejte spařená oloupaná rajčata, přiveďte k varu, stáhněte plamen a poduste 30 minut za občasného míchání. Omáčka trochu zahoustne. Nakonec přidejte hrášek a povařte ještě 5 minut. Dle chuti dosolte. Podávejte s celozrnným chlebem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g olihní
    1 stroužek česneku
    1 lžíce nasekané petrželky
    1/2 lžičky mletého bílého pepře
    100 ml bílého vína
    400 g zralých oloupaných rajčat
    150 g hrášku
    celozrnné pečivo
    sůl