Přihlásit

Stomna - Kebab

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Bulharsko

The Žrout
1259
Jak uvařit stomna - kebab? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Stomna - Kebab
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce a přidáme na drobno nakrájenou jarní cibulku (odkrojíme vyšší tmavě zelenou část, tzn., že nám zbude z vysoké jarní cibulky asi polovina), rajčata ideálně keříčková menší, která jsou více sladká nakrájíme na drobno, přidáme nasekanou petrželku a mátu, lžičku saturejky a celý pepř. Vše důkladně promícháme. Směs polijeme rozehřátým a trochu zchladlým máslem, znovu promícháme a nakonec vše posypeme lžící mouky a opět promícháme .Zalijeme 350 ml horké vody a dusíme do měkka. Obvykle stačí 30 - 35 minut. Dle potřeby dolijete vodu a dle chuti dosolte. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 - 900 g jehnečího masa
    3 svazky jarní cibulky
    250 g keříkových rajčat
    2 hrsti čerstvé petrželky
    1 hrst čerstvé máty
    1 lžička sušené saturejky
    10 zrnek celého černého pepře
    125 g másla
    1 lžíce hladké mouky
    sůl