Přihlásit

Jehněčí kýta po Jičínsku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Východní Čechy

Beruska21
1729
Jehněčí kýta po Jičínsku  – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Jehněčí kýta po Jičínsku  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Kýtu nakrájíme na plátky trochu naklepeme, osolíme a osmahneme na másle..Přidáme na tenká kolečka nakrájenou mrkev , cibuli na drobno, koření, petrželku a zalijeme horkým vývarem tak aby se vše dusilo. Podusíme 25 minut, kýta změkne a vývar nám zbude cca 0,5 - 1 cm. Vyndáme maso na talíř, zaprášíme moukou, krátce povaříme, zalijeme vývarem a na staženém plameni povaříme 30 minut. 2 - Na pánvi na másle osmahneme na kroužky nakrájenou cibuli 2 minuty, pak přidáme na nudličky nakrájenou kapii a na tenké plátky nakrájené žampiony. Ty nám asi po minutě začnou pouštět trochu vody. Nakonec přidáme spařená a na drobno nakrájená rajčata. Tuto směs přidáme k vývaru 5 minut před koncem vaření, dle chuti dosolíme a je hotovo. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na kýtu

    800 g jehněčí kýty
    100 g mrkve
    1 cibule
    2 hrsti nasekané petrželky
    1/4 lžičky tymiánu
    10 zrnek celého černého pepře
    1 lžička hladké mouky
    sůl
    máslo
    1 morková kost na vývar

    Na zeleninovou směs

    2 cibule
    1 kapie
    200 g žampionů
    300 g oloupaných rajčat
    máslo
    1/2 litru vývaru