Přihlásit

Pečený králík s horáckým knedlíkem

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Střední Morava

Beruska21
702
Jak uvařit pečený králík s horáckým knedlíkem? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Pečený králík s horáckým knedlíkem
  • Náhled receptu Pečený králík s horáckým knedlíkem
  • Postup

    1 - Naporcovaného králíka osolíme, lehce opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Takto připravené porce lehce osmahneme na másle. Cibule nakrájíme na půlky a poté nastrouháme nebo nakrájíme na půlměsíčky. Cibuli vložíme do pekáče, podlijeme ji drůbežím vývarem, rozložíme na ni nové koření, bobkový list a poprášíme tymiánem. Navrch položíme několik hoblinek másla. Na takto připravenou cibuli položíme zasmahlého králíka a zakryjeme pekáč alobalem. 2 - Králíka pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů 60 minut, poté teplotu zvýšíme na 200 stupňů a pečeme králíka ještě 30 minut. Mezitím si připravíme knedlíky. Brambory oloupeme a nastrouháme, vodu, kterou brambory pustí odlijeme. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, v mléce rozšlehaná vejce a všechny ostatní suroviny. Vše důkladně promícháme a z těsta vytvoříme kuličky, které vložíme do vroucí osolené vody. Knedlíky vaříme 18 - 20 minut. Na talíři položte porci králíka na cibuli, přidejte knedlíky a již si jen pochutnávejte. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na králíka

    1 králík nebo 4 králičí stehna
    5 středně velkých cibulí
    6 stroužků česneku
    4 bobkové listy
    7 kuliček nového koření
    1 lžička tymiánu
    mletý černý pepř
    2 naběračky drůbežího vývaru na podlití
    máslo
    sůl

    Na knedlíky

    400 g brambor
    150 g hrubé mouky
    2 celá vejce
    50 ml mléka
    3 rohlíky nebo housky
    1 velká hrst nasekané petrželky
    sůl