Přihlásit

Jičínský králík cibuláč

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Východní Čechy

The Žrout
1607
Jak uvařit jičínský králík cibuláč? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Jičínský králík cibuláč
  • Postup

    1 - Králíka nejprve osolíme a naporcujeme. Na struhadle nastrouháme cibuli na kroužky. Na oleji nejprve osmahneme porce po obou stranách a vyndáme je na talíř. V případě potřeby dolijeme trochu oleje a osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Potom přidáme všechnu cibuli, promícháme a povaříme za občasného míchání 7 minut. Cibule nám pustí šťávu a trochu v hrnci klesne. Pak vrátíme porce zpět, přidáme koření, podlijeme vývarem z kostí a dle chuti osolíme. 2 - Dáme zapéct na 200 stupňů na 30 minut. Podávejte s houskovým knedlíkem a trochou brusinkové zavařeniny.

    Suroviny

    1 králík nebo 1 kg králičích stehen
    6 cibulí
    100 g anglické slaniny
    300 ml vývaru z morkové kosti
    2-4 bobkové listy(na velikosti záleží…)
    12 zrnek celého černého pepře
    trochu brusinkové zavařeniny
    sůl