Přihlásit

Jelení guláš

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Celá ČR

Paní domácí
1311
Jak uvařit jelení guláš? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Jelení guláš
  • Postup

    1 - Na sádle osmahneme na drobno nakrájenou cibulku. Pak přidáme maso, osmahneme ho po obou stranách jenom tak, aby se zatáhlo. Maso potom zalijeme vodou tak aby se maso dusilo. Dusíme a občas mícháme dokud v hrnci nezbude asi 5 mm výpeku. Maso potom vyndáme na talíř zaprášíme moukou, krátce osmahneme. Přidáme na kolečka nakrájená rajčata,sladkou papriku, osolíme, opepříme a zalijeme vodou tak aby se vše dusilo. 2 - Dusíme dokud maso nezměkne, 20 minut obvykle stačí. Pět minut před koncem dušení přidáme prolisovaný česnek, majoránku, případně ještě dosolíme. Podávejte s bramborem, rýží nebo chlebem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 - 600 g jeleního masa
    2 cibule
    2 lžičky sladké papriky
    1 lžička pepře
    2 rajčata
    3 stroužky česneku
    2 lžičky majoránky
    1-2 lžíce hladké mouky (dle velikosti lžíce)
    sádlo
    sůl