Přihlásit

Kuřecí lasagne se smetanovou omáčkou

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Itálie

Beruska21
1085
Kuřecí lasagne se smetanovou omáčkou – Snadné recept z Itálie kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Kuřecí lasagne se smetanovou omáčkou
  • Kuřecí lasagne se smetanovou omáčkou – ilustrační foto
  • Kuřecí lasagne se smetanovou omáčkou – ilustrační foto
  • Kuřecí lasagne se smetanovou omáčkou – ilustrační foto
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Kuřecí maso nameleme a osolíme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme prolisovaný česnek promícháme, stáhneme plamen a přidáme namleté kuřecí maso. Povaříme ho tak aby se maso zatáhlo. Potom přidáme protlak, koření a sůl dle chuti, zalijeme 175 ml vody a na mírně staženém plameni povaříme 30 minut. Během vaření směs mícháme a v případě nutnosti dolijeme trochu vody. 2 - V horké osolené vodě uvaříme lasagne. Vaříme je 2 minuty a necháme je zatím trochu dojít. Mezitím si naředíme smetanu mlékem. S mlékem opatrně, rozhodně neděláme smetanovou polévku. 3 - Na dno zapékací mísy rozložíme první vrstvu lasagní, na ni rozložíme masovou omáčku, položíme další vrstvu lasagní, potřeme je naředěnou smetanou a zasypeme parmezánem. Pokračujeme další vrstvou stejně. Poslední vrstvu potřeme naředěnou smetanou a posypeme parmezánem a hoblinkami másla. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 25 - 30 minut. Dobrou chuť.

    Suroviny

    12 - 14 ks lasagní (dle velikosti zapékací mísy)
    1 kg stehenních kuřecích řízků
    2 cibule
    3 - 4 stroužky česneku
    2 rajčatové protlaky (á 140 g)
    1 lžička lístků rozmarýnu
    2 lžičky oregana
    1 lžička tymiánu
    400 ml kysané smetany
    100 - 125 ml mléka
    100 g strouhaného parmezánu
    mletý černý pepř
    máslo na vymazání formy
    sůl