Přihlásit

Domácí ravioly s česnekovým krémem

Střední

4 a více porcí

30 - 45 minut

Itálie

The Žrout
1624
Domácí ravioly s česnekovým krémem – Střední recept z Itálie kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Domácí ravioly s česnekovým krémem
  • Domácí ravioly s česnekovým krémem
  • Domácí ravioly s česnekovým krémem – ilustrační foto
  • Recept: Domácí ravioly s česnekovým krémem
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Náplň vytvoříme jednoduše smícháním všech předepsaných surovin. 2 - Na vál vsypeme mouku a vytvoříme uprostřed důlek, do kterého nalijeme vejce, rozpuštěné máslo, olej a nasypeme mleté mandle. K tomu přidáme asi 6 lžic vody a vytvoříme tuhé těsto. Vodu přidáváme odhadem, záleží na vaznosti mouky, nicméně těsto má být tužší. Hotové těsto necháme pět minut odpočinout. Z bochánku těsta vyválíme pláty široké asi 15 cm a dlouhé asi 30 - 35 cm (můžeme použít strojek na těstoviny). Pak máme dvě možnosti jak vytvořit ravioly. Buďto ručně nebo s použitím stojku na těstoviny s nástavcem na ravioly. Pokud použijete strojek, budete mít více kapsiček, ale méně náplně v každé z nich. Proto doporučuji ruční způsob. Plnící pytlík naplníme náplní a postupně na těsto - plát dávkujeme náplň - děláme tzv. bobečky, okolí náplně potíráme vodou aby šlo těsto lépe slepit. Pak plát překryjeme druhým plátem a přitiskneme v okolí náplně. Následně mezi kopečky projíždíme radélkem a vytváříme tak jednotlivé ravioly. Ravioly vložíme do vroucí osolené vody a vaříme dokud nevyplavou nahoru. To trvá asi 3 minuty. 3 - Česnekový krém vytvoříme takto:kysanou smetanu osolte a rozmixujte s česnekem vařeným v páře.To je vše.Hotové ravioly potřeme česnekovým krémem a posypeme sýrem dle vlastní volby. Ideální je samozřejmě parmazán nebo jiný italský sýr. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na těsto

    500 g hladké mouky nebo semolinové mouky
    3 celá vejce
    1 lžíce másla
    1 lžíce oleje
    2 lžíce jemně mletých mandlí
    asi 10 lžic vody
    sůl

    Na náplň

    300 g uzené vepřové pečeně - jemně namleté
    1/2 lahvičky janovského pesta(asi 100 g)
    strouhaný sýr parmezán nebo dle vlastní chuti

    Na krém

    100 g kysané smetany
    8 stroužků česneku
    sůl