Dýňový koláč s balkánským sýrem
Snadné
4 a více porcí
60 - 90 minut
Usa
103
.jpg)
0
Play
Stop
Postup
Dýňový koláč (pumpkin pie) je tradiční americký recept, je to symbol Dne díkůvzdání v USA. Existuje mnoho variací této dobroty. Tahle s balkánským sýrem a sýrovým těstem rozpohybuje chuťové pohárky každého labužníka. Recept je snadný na přípravu.
1 - V míse promícháme sůl s moukou, potom přidáme změklé máslo, strouhaný parmazán, vejce a vše promícháváme dokud nevznikne trochu tužší těsto. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme odpočinout 1 hodinu v lednici. 2 - Dýni zbavíme slupky a dužinu nakrájíme na kostičky. Česnek nakrájíme na plátky. Do pekáče vložíme pečící papír na něj položíme kostičky dýně a plátky česneku. Zeleninu promícháme s olivovým olejem, solí, pepřem. Takto připravenou směs vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme ji 20 minut. 3 - Z těsta vytvoříme plát do koláčové formy á 24cm. Do formy dáme pečící papír, vložíme těsto a vytvarujeme ho tak aby jsme měli lehce zdvižené okraje. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky. Do formy pak dáme předpečenou dýni promíchanou s balkánským sýrem a tymiánem, povrch koláče lehce zakapejte olivovým olejem. Koláč pečeme při teplotě 180 stupňů 35 minut. Nechte koláč trochu vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.