Pizza Berdondini
Snadné
4 a více porcí
90 a více minut
Itálie
Postup
Na výlet s
kolo-vylety.cz
1 - V míse rozdrolíme droždí, přidáme cukr a vidličkou promícháváme dokud droždí není tekuté. Potom přidáme mléko, mouku a vše promícháme. Kvásek má být řídký, ne však jako polévka. Kvásek po povrchu lehce poprášíme moukou, mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 45 minut. Ideálním místem na kynutí je trouba předehřátá na 40 stupňů. 2 - Do hnětače vložíme mouku, přidáme kvásek, mléko a pomalu hněteme těsto. Když se začne tvořit těsto přidáme olej a nakonec sůl. Sůl a olej nesmí přijít do styku s kváskem, těsto by nevykynulo. Mírně zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto dalších 6 minut. Těsto opět poprášíme po povrchu hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme kynout 60 minut (ideálně v troubě na 40 stupňů). 3 - Mezitím si připravíme omáčku. V sekáčku rozmixujeme rajčata na kašičku, přidáme všechny ostatní předepsané suroviny a vaříme dokud omáčka nezačne houstnout. Vykynuté těsto propracujeme a válečkem na pracovní ploše vytvoříme placku na pizzu. Vložíme ji do pekáče na pizzu, který vyložíme pečícím papírem a potřeme ji omáčkou. Potom po celé pizze rozložíme dokola listy bazalky. Na ně dáme na proužky nakrájenou šunku, kterou posypeme strouhaným parmazánem. Na šunku rozložíme na proužky nakrájení ementál a pizza je připravená k pečení. Pizzu pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 15 minut. Dobrou chuť.
Suroviny
Na těsto:
Na omáčku:
Na náplň: