Přihlásit

Pizza Berdondini

Snadné

4 a více porcí

90 a více minut

Itálie

Beruska21
223
Pizza Berdondini – Snadné Itálie recept, zvládnete za 90 a více minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Pizza Berdondini – ilustrační foto
  • Náhled receptu Pizza Berdondini
  • Pizza Berdondini
  • Pizza Berdondini
  • Pizza Berdondini
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - V míse rozdrolíme droždí, přidáme cukr a vidličkou promícháváme dokud droždí není tekuté. Potom přidáme mléko, mouku a vše promícháme. Kvásek má být řídký, ne však jako polévka. Kvásek po povrchu lehce poprášíme moukou, mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 45 minut. Ideálním místem na kynutí je trouba předehřátá na 40 stupňů. 2 - Do hnětače vložíme mouku, přidáme kvásek, mléko a pomalu hněteme těsto. Když se začne tvořit těsto přidáme olej a nakonec sůl. Sůl a olej nesmí přijít do styku s kváskem, těsto by nevykynulo. Mírně zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto dalších 6 minut. Těsto opět poprášíme po povrchu hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme kynout 60 minut (ideálně v troubě na 40 stupňů). 3 - Mezitím si připravíme omáčku. V sekáčku rozmixujeme rajčata na kašičku, přidáme všechny ostatní předepsané suroviny a vaříme dokud omáčka nezačne houstnout. Vykynuté těsto propracujeme a válečkem na pracovní ploše vytvoříme placku na pizzu. Vložíme ji do pekáče na pizzu, který vyložíme pečícím papírem a potřeme ji omáčkou. Potom po celé pizze rozložíme dokola listy bazalky. Na ně dáme na proužky nakrájenou šunku, kterou posypeme strouhaným parmazánem. Na šunku rozložíme na proužky nakrájení ementál a pizza je připravená k pečení. Pizzu pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 15 minut. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na kvásek:

    15 g droždí
    1 a 1/2 lžíce hladké mouky
    1 lžička cukru
    1 lžíce mléka

    Na těsto:

    250 g hladké mouky
    150 - 175 ml mléka
    2 lžíce olivového oleje
    špetka soli

    Na omáčku:

    400 g rajčat
    2 stroužky česneku
    1 lžička sušené bazalky
    1 lžička oregana
    1 lžička cukru
    50 ml červeného vína
    špetka mletého černého pepře
    sůl

    Na náplň:

    150 g šunky
    120 g ementálu
    lístky čerstvé bazalky
    parmazán na posyp
    1 fileta z makrely ve vlastní šťávě (případně oleji)