Přihlásit

Bramboráková kapsa s mletým masem

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Severní Morava

Beruska21
1080
Bramboráková kapsa s mletým masem – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Bramboráková kapsa s mletým masem
  • Náhled receptu Bramboráková kapsa s mletým masem
  • Postup

    1 - Mleté maso promícháme s cibulí nakrájenou na drobno, prolisovaným česnekem a všemi dalšími předepsanými surovinami. 2 - Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek a všechny ostatní suroviny. Vše důkladně promícháme. 3 - Na nepřilnavé pánvi rozpustíme trochu sádla, vložíme lžíci těsta a rozetřeme těsto na kolečko. Na něj položíme vrchovatou lžíci mletého masa a překryjeme opět bramborákovým těstem. Bramborák již samozřejmě neobracíme. Když je spodní část bramboráku osmahlá, opatrně přeložíme bramborák na plech s pečícím papírem. Plný plech poté pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 12 - 15 minut. Hotovo. Bramboráky smažte určitě na sádle, chutnají skvěle. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na bramboráky

    800 g brambor
    100 g hladké mouky
    4 stroužky česneku
    1 vrchovatá lžička majoránky
    1 celé vejce
    sůl
    sádlo na smažení

    Na maso

    400 g mletého masa
    2 cibule normální velikosti
    2 stroužky česneku
    1 lžička mletého černého pepře
    1 lžička mleté papriky
    sůl