Přihlásit

Pizza Neapolská

Snadné

4 a více porcí

60 - 90 minut

Itálie

Beruska21
731
Pizza Neapolská – Snadné Itálie recept, zvládnete za 60 - 90 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Pizza Neapolská
  • Pizza Neapolská – ilustrační foto
  • Pizza Neapolská
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - V míse rozdrolíme droždí, přidáme lžičku cukru a vidličkou promícháváme dokud droždí není tekuté. Přidáme lžíci mléka, promícháme a poté mouku. Opět promícháme. Kvásek má být řídký, ale ne jako polévka. Kvásek po povrchu posypeme lehce moukou, zakryjeme mísu utěrkou a necháme kvásek kynout na teplém místě 45 minut. Tím ideálně teplým místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. 2 - Do hnětače dáme mouku,kvásek a většinu mléka. Když se začne tvořit těsto dle potřeby dolijeme mléko. Potom přidáme olej a nakonec špetku soli. Je důležité aby kvásek nepřišel do přímého styku s olejem a solí, těsto by nekynulo. Lehce zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto 6 minut. Poté ho po povrchu lehce posypeme moukou, mísu zakryjeme utěrkou a necháme těsto kynout opět v troubě předehřáté na 40 stupňů 60 minut. 3 - Mezitím si připravíme omáčku. V sekáčku nasekáme rajčata na kašičku a vložíme je na rozpálený olivový olej. Přidáme koření, víno, prolisovaný česnek a ostatní předepsané suroviny. Vše důkladně promícháme a vaříme do zhoustnutí. 4 - vykynuté těsto propracujeme a na vále ho vyválíme do velikosti pizza pekáče. Do něj vložíme pečící papír, na něj položíme těsto. Těsto pomažeme připravenou omáčkou, na omáčku rozložíme kousky mozzarelly a bohatě poklademe po celé pizze lístky bazalky. NA bazalku rozložíme na proužky či kousky nakrájené filetky, posypeme parmazánem a pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 15 minut. Pizzu nechte trochu vychladnout a ještě teplou podávejte. Dobrou chuť. Filetky na pizzu vyberte dle vlastních preferencí.

    Suroviny

    Na kvásek

    15 g droždí
    1 lžička cukru
    1 a 1/2 lžíce hladké mouky
    1 lžíce mléka

    Na těsto

    250 g hladké mouky
    150 - 175 ml mléka
    2 lžíce olivového oleje

    Na omáčku

    3 středně velká rajčata
    2 stroužky česneku
    1/2 lžičky sušeného oregana
    1/2 lžičky sušené bazalky
    50 ml červeného vína
    špetka mletého černého pepře
    špetka cukru
    sůl

    Na náplň

    250 g mozzarelly
    2 balení filet ze sardinek/makrely/sledě
    čerstvé bazalkové listy
    strouhaný parmazán
    ideálně čerstvý tymián, případně sušený