Přihlásit

Pizza s prošutem a rukolou

Snadné

4 a více porcí

60 - 90 minut

Itálie

The Žrout
842
Jak uvařit pizza s prošutem a rukolou ? Snadné recept, připravený za 60 - 90 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Pizza s prošutem a rukolou
  • Pizza s prošutem a rukolou  – ilustrační foto
  • Recept: Pizza s prošutem a rukolou
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Při přípravě pizzy nikdy nepodceňujte kvalitu těsta. To nejlepší získáte pokud ho budete dělat na kvásek. trvá to sice trochu déle, ale výsledek za to stojí. V zadělávací míse rozdrolíme droždí a promícháme ho s cukrem dokud droždí není tekuté. Potom přidáme lžíci mléka, promícháme, přidáme mouku a znovu promícháme. Získáme řídký kvásek, který ovšem nesmí být jako polévka. Kvásek po povrchu poprášíme trochou hladké mouky, mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě 45 minut. ideálním teplým místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. 2 - Do hnětače vložíme mouku, kvásek a nalijeme 2/3 mléka. které potom postupně doléváme dle potřeby. Když se začne tvořit těsto přidáme olivový oleje a úplně na konec špetku soli Sůl a oleje nesmí přijít do přímého kontaktu s kváskem, těsto by nevykynulo. Mírně zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto 7 minut. Těsto poté poprášíme po povrchu hladkou moukou, mísu znovu zakryjeme utěrkou a necháme potom kynout 60 minut, ideálně v troubě předehřáté na 40 stupňů. 3 - V menším hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme rajčata nasekaná v sekáčku na kašičku, prolisovaný česnek a všechny ostatní suroviny. Omáčku dobře promícháme a vaříme do zhoustnutí. Hotovou omáčku necháme vychladnout. Vykynuté těsto propracujeme a vy válím z něj placku na šířku pizza pekáče. Placku potřeme omáčkou, posypeme parmazánem, poklademe kolečky mozzarelly a lístky čerstvé bazalky. Takto připravenou pizzu vložíme do trouby předehřáté na 210 stupňů a pečeme ji 15 minut. Pizzu necháme trochu vychladnout a poklademe na ni prošut s rukolu. A lahodná pizza je hotová. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na kvásek

    15 g droždí
    1 lžička cukru
    1 lžíce mléka
    1 a 1/2 lžíce hladké mouky

    Na těsto

    250 g hladké mouky
    150 - 175 ml mléka
    2 lžíce olivového oleje
    špetka soli

    Na omáčku

    3 středně velká rajčata
    1 menší cibule (nemusí být)
    2 stroužky česneku
    1/2 lžičky sušeného oregana
    1/2 lžičky sušené bazalky
    špetka mletého černého pepře
    špetka cukru
    50 ml červeného vína
    sůl

    Na náplň

    100 g prošutu
    150 g mozzarelly
    strouhaný parmazán
    čerstvé lístky bazalky
    olivový olej
    2 hrsti rukoly