Přihlásit

Pizza papriková se salámem

Snadné

4 a více porcí

60 - 90 minut

Itálie

Paní domácí
867
Pizza papriková se salámem – Snadné Itálie recept, zvládnete za 60 - 90 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Pizza papriková se salámem
  • Pizza papriková se salámem
  • Recept: Pizza papriková se salámem
  • Pizza papriková se salámem
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - V míse rozdrolíme droždí, smícháme ho s cukrem a vidličkou propracujeme dokud droždí není tekuté. Potom přidáme lžíci mléka, promícháme, přidáme lžíci a půl hladké mouky a znovu důkladně promícháme. Řídký, ne však polévkový kvásek lehce po povrchu pomoučníme, mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout v troubě předehřáté na 40 stupňů 45 minut. 2 - Do hnětače nasypeme mouku, přidáme kvásek a mléko. Když se začne tvořit těsto, přidáme olivový olej a nakonec špetku soli. Trochu zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto 7 minut. Hotové těsto po povrchu posypeme trochu moukou a necháme kynout, v troubě předehřáté na 40 stupňů 60 minut. 2 - Mezitím si nejprve připravíme omáčku na potření. Na rozpálený olivový olej nalijeme v sekáčku na kašičku namixovaná rajčata, prolisovaný česnek, dle chuti sůl a všechny ostatní předepsané suroviny. Cibuli můžete vynechat, pokud ji v omáčce nemáte rádi. Ale je zdravá. Omáčku za občasného míchání vařte dokud nezhoustne, potom ji nechte vychladnout. Na olivovém oleji zpěníme na drobno nakrájenou menší cibuli, spolu s na kostičky nakrájenými chilli papričkami. přidáme na tenké nudličky nakrájenou papriku, promícháme a povaříme za občasného promíchání 3 minuty. Necháme vychladnout. 4 - Na pomoučněném vále vyválíme placku na velikost pizza pekáče. Do pizza pekáče vložíme pečící papír pro lepší, pozdější manipulaci s pizzou. Alespoň trochu zvedněte okraje. Placku pomažeme rajčatovou omáčkou, posypeme parmazánem a pokladem na ni lístky bazalky a lehce zakapte olivovým olejem. Potom rozložte na omáčku paprikovou směs, na ní položte kolečka salámu a na každé kolečko salámu kolečko mozzarelly. Pizzu pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 15 minut. Upečenou pizzu nechte trochu vychladnout a ještě teplou podávejte. A pokud dodržíte technologický postup kynutí, budete mít krásnou vykynutou pizzu a ne pouze placku, která vypadá jako by ji přejela tatrovka. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na kvásek

    15 g droždí
    1 lžička cukru
    1 lžíce mléka
    1 a 1/2 lžíce hladké mouky

    Na těsto

    250 g hladké mouky
    150 - 170 ml mléka
    2 lžíce olivového oleje
    špetka soli

    Na omáčku

    3 středně velká rajčata
    1 cibule
    2 stroužky česneku
    1/2 lžičky oregana
    1/2 lžičky sušené bazalky
    50 ml červeného vína
    olivový olej
    špetka cukru
    špetka mletého černého pepře
    sůl

    Na náplň

    1 menší cibule
    1 žlutá paprika
    2 chilli papričky
    lístky čerstvé bazalky
    100 g italského nebo španělského trvanlivého salámu (např. chorizo)
    150 g mozzarelly
    parmazán na posyp
    olivový olej