Přihlásit

Pizza Margherita

Snadné

4 a více porcí

60 - 90 minut

Itálie

Beruska21
802
Pizza Margherita – Snadné recept z Itálie kuchyně, hotový za 60 - 90 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Pizza Margherita
  • Recept: Pizza Margherita
  • Pizza Margherita – ilustrační foto
  • Náhled receptu Pizza Margherita
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Droždí v menší míse rozdrolíme, promícháme s cukrem a vidličkou promícháváme dokud droždí není tekuté. Potom přidáme lžíci mléka a lžíci, případně lžíci a půl mouky. Vše důkladně promícháme. Kvásek má být řídký, ne však jako polévka. Povrch kvásku poprášíme hladkou mouku, mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout v troubě předehřáté na 40 stupňů 45 minut. 2 - Do hnětače vložíme mouku, přidáme kvásek a mléko. S mlékem vždy opatrně, každá mouka váže vodu trochu jinak, raději podle potřeby přilévejte. Na menší rychlost začneme hnětat těsto. Když se začne těsto tvořit, přidáme olej a nakonec špetku soli. trochu zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto dalších 6 minut. Těsto necháme opět kynout v troubě při 40 stupních 60 minut. 3 - Mezitím si připravíme omáčku. Rajčata v sekáčku rozmixujeme na kaši. Vložíme je na rozpálený olivový olej, přidáme koření, prolisovaný česnek, na drobno nakrájenou cibuli, víno, špetku cukru a dle chuti sůl. Vaříme dokud omáčka nezhoustne, občas omáčku promíchejte. 4 - Těsto rozválíme na placku na velikost pizza pekáče. pro tuhle pizzu byl použit pekáč o průměru 32 cm. Dobrou vychytávkou, je položit do pekáče pečící papír a na něj dát placku těsta, vyhnete se tak s jistotou tomu aby se pizza přichytila na dno. Okraje těsta trochu zdvihněte a pomažte placku základovou omáčkou. Potom rozložte dokola plátky mozzarelly, dále pizzu proložte lístky čerstvé bazalky a nakonec posypte pizzu strouhaným parmezánem. Pizzu pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 12 minut. Pizzu nechte trochu vychladnout. Díky pečícímu papíru ji jednoduše vyndáte z pizza pekáče a naporcujete. Chutná skvěle. Dobrou chuť. Poznámka: těsto je kynuté, takže je trochu vyšší než lze vidět u chemiků z fást - fůůůdůů. O mražené napodobenině pizzy s tukovou sýrovou náhražkou a podobnými šmakuládičkami se snad ani nemá smysl zmiňovat...

    Suroviny

    Na těsto

    250 g hladké mouky
    15 g droždí
    2 lžíce olivového oleje
    125 - 170 ml mléka
    1 lžička cukru
    špetka soli

    Na omáčku

    3 středně velká rajčata
    1 cibule
    2 stroužky česneku
    1/2 lžičky oregana
    1/2 lžičky sušené bazalky
    50 ml červeného vína
    olivový olej
    špetka cukru
    špetka mletého černého pepře
    sůl

    Na pizza náplň

    300 g mozzarelly
    lístky čerstvé bazalky
    strouhaný parmazán