Přihlásit

Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Celá ČR

The Žrout
1126
Jak uvařit hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Hovězí maso si nakrájíme na kostičky osolíme a vložíme do pekáče.Maso pak posypeme prolisovaným česnekem, podlijeme vodou a pečeme dokud nezměkne tedy 50-60 minut na 200 stupňů v přiklopeném pekáči.Mezitím si připravíme knedlíky a špenát. 2 - Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a na struhadle nastrouháme. Na nastrouhané brambory nasypeme krupici, mouku, žloutek a sůl, v tomto pořadí. Pokud chceme mít knedlíky krásně žluté, přidáme 1/2 lžičky kurkumy. Vytvoříme těsto, rozdělíme ho na dva nebo čtyři válečky (dle velikosti hrnce) a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 20 minut,vyndáme, nakrájíme a podáváme. 3 - Špenát si necháme rozmrazit, v hrnci na oleji osmahneme cibulku, přidáme špenát, mléko,osolíme a dusíme 10 minut. Asi 2 minuty před koncem přidáme prolisovaný česnek. A vše je hotovo, hezky naservírujeme, knedlíky pokapeme sosem a podáváme.Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na maso

    800 g hovězího ideálně kližky
    2 paličky česneku
    sůl

    Na špenát

    250 g mraženého špenátového protlaku
    1 cibule
    100 ml mléka
    2 stroužky česneku

    Na bramborové knedlíky

    800 g vařených brambor
    250 g jemné krupice
    100 g hrubé mouky
    1/2 lžičky kurkumy
    sůl