Přihlásit

Hovězí dušené na zelenině

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Celá ČR

The Žrout
1392
Hovězí dušené na zelenině – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Hovězí dušené na zelenině – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Hovězí maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme obě nakrájené cibule, po chvíli pak přidáme na struhadle nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme cca 3 -4 minuty. Pak přidáme plátky hovězího, opečeme ho po obou stranách, přidáme 1/2 litru vody a dusíme dokud maso nezměkne. 2 - Když je maso měkké vyndáme ho na talíř vydušenou zeleninu zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zalijeme trochou vody a přivedeme k varu.Zeleninu pak v hrnci rozmixujeme, dosolíme, v případě potřeby dolijeme trochu vody.Vložíme zpět maso, krátce povaříme a je hotovo.Podávejte s rýží nebo bramborem.Mňam…Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g hovězího masa na plátky
    2 mrkve
    2 cibule
    1 střední nebo menší petržel
    1 kolečko celeru
    mletý černý pepř
    2 lžíce hladké mouky
    sůl
    olej