Přihlásit

Všetatský guláš

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Střední Čechy

The Žrout
1351
Všetatský guláš  – Snadné Česko recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Všetatský guláš
  • Všetatský guláš
  • Postup

    1 - Dvě cibule nakrájíme na drobno a osmahneme na sádle. přidáme maso nakrájené na kostičky. Maso osmahneme tak aby se zatáhlo. Potom vše zaprášíme hladkou moukou, dobře promícháme a zalijeme 300 ml vody a opět dobře promícháme. Přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, dle chuti osolíme, znovu promícháme a dusíme dokud maso není měkké. Během dušení samozřejmě vše promíchávejte aby se maso nepřipálilo a dle potřeby dolívejte vodu. 2 - Když je maso měkké přidejte prolisovaný česnek, kmín a majoránku, dle chuti dosolte a 1 - Dvě cibule nakrájíme na drobno a osmahneme na sádle. přidáme maso nakrájené na kostičky. Maso osmahneme tak aby se zatáhlo. Potom vše zaprášíme hladkou moukou, dobře promícháme a zalijeme 300 ml vody a opět dobře promícháme. Přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, dle chuti osolíme, znovu promícháme a dusíme dokud maso není měkké. Během dušení samozřejmě vše promíchávejte aby se maso nepřipálilo a dle potřeby dolívejte vodu. 2 - Když je maso měkké přidejte prolisovaný česnek, kmín a majoránku, dle chuti dosolte a dochuťte lžičkou másla. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo dušenou rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    700 - 800 g hovězí kližky
    2 lžíce sádla
    3 cibule
    1 lžíce rajčatového protlaku
    2 lžičky mleté sladké papriky
    3 stroužky česneku
    1/2 lžičky mletého kmínu
    1 lžička mletého černého pepře
    1 a 1/2 lžičky majoránky
    1 lžíce hladké papriky
    sůl
    1 lžička másla