Přihlásit

Dušené hovězí

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Španělsko

Beruska21
1746
Jak uvařit dušené hovězí ? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Dušené hovězí
  • Postup

    1 - Na dno hrnce poklademe slaninu. Na ní pokládáme maso nakrájené na plátky, naklepané a osolené. Navrch masa rozložíme na plátky nakrájenou slaninu. Navrstvíme na sebe na tenká kolečka nakrájenou mrkev, na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na vrch nakrájenou petrželku a koření. Hrnec zakryjeme poklicí a povaříme přesně jak to je 5 minut. 2 - Přidáme na drobno nakrájená a oloupaná rajčata, přidáme víno, trochu horké vody a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 45 minut, dle velikosti porcí. 3 - Žampiony a klobásu nakrájíme na tenké látky a osmahneme na másle. Uvaříme si fazolky (mražené vložíme na 5 minut do vroucí vody). Fazolky a žampiony s klobásou přikládáme na talíř k masu. Podávejte s bramborem, vhodná je i dušená rýže. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg zadního hovězího masa (použitý váleček)
    70 g anglické slaniny
    40 g slaniny
    2 střední cibule
    100 g žampionů
    350 g zralých rajčat
    200 g mrkve
    2 stroužky česneku
    350 g fazolek
    1 pikantní klobása(Chorizzo, paprikové apod.)
    1 lžička bazalky
    1 lžička tymiánu
    4 listy máty
    1 hrst petrželky
    2 bobkové listy
    mletý černý pepř
    sůl
    100 ml červeného vína
    máslo