Přihlásit

Frankfurtská hovězí pečeně

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Celá ČR

Paní domácí
1360
Frankfurtská hovězí pečeně – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Frankfurtská hovězí pečeně – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Maso očistíme a vytvoříme v něm nožem dírky, kterými protáhneme kousky párků. Maso pak osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme mletou paprikou a poprášíme hladkou moukou. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, osmahneme a nakonec přidáme maso, které po všech stranách také osmahneme. 2 - Maso podlijeme trochou vody cca 250 ml a dáme péct do trouby na 200 stupňů na 50 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a v případě potřeby dolijme trochou vody. Hotové maso naporcujeme a podáváme, ideálně s rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g hovězího zadního masa
    1-2 frankfurtské párky
    4 plátky anglické slaniny
    1 cibule
    3 stroužky česneku
    mletá sladká paprika
    hladká mouka
    sůl