Přihlásit

Hovězí po katalánsku

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Španělsko

Beruska21
1499
Jak uvařit hovězí po katalánsku? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Hovězí po katalánsku – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na tenké plátky: nejprve 2 minutky osmahneme cibuli, pak přidáme česnek a půl minuty, také osmahneme.nakonec přidáme maso nakrájené na kostky osolíme a osmahneme po obou stranách tak aby se maso zatáhlo. 2 - Přidáme rajčatový protlak, 100 ml vína , 200 ml vody, pepř a sůl. Promícháme a dusíme za občasného promíchání 25 minut. V průběhu dušení doléváme víno, v případě nutnosti můžeme přidat ještě trochu vody. 3 - Nakonec přidáme na kostičky nakrájené brambory a na kostičky nakrájenou šunku. Vaříme dokud brambory nezměknou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 - 900 g zadního hovězího
    2 cibule
    7 stroužků česneku
    2 rajčatové protlaky
    300 ml červeného vína
    700 - 800 g brambor
    1 lžička mletého černého pepře
    200 g šunky
    sůl
    olej