Přihlásit

Segedínská roštěná

Střední

4 porce

45 - 60 minut

Maďarsko

Paní domácí
1067
Segedínská roštěná – Střední recept z Maďarsko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Segedínská roštěná
  • Postup

    1 - Roštěnky nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opeříme a opečeme na oleji z obou stran tak, aby se maso zatáhlo. Maso přendáme do pekáče zalijeme trochou vody aby se maso dusilo a dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů na 20 - 25 minut. Mezitím ve výpeku po mase krátce osmahneme cibuli, kořenovou zeleninu nakrájenou na tenké plátky (na struhadle) a česnek nakrájený na tenké plátky. Zalijeme trochou vody, přivedeme k varu a podusíme 10 minut. Pak přidáme mletou papriku, brambory a kmín. Opět zalijeme vodou aby se vše dusilo, osolíme a podusíme 15 minut. 2 - Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, rajčata na kolečka a podusíme ještě 5 minut,dle chuti dosolíme. 3 - Maso vyndáme a na dno pekáče vložíme polovinu brambor se zeleninou, na tuhle vrstvu položíme roštěnky a přikryjeme zbytkem brambor a zeleniny. Vše v troubě podusíme v nezakrytém pekáči 15 minut na 200 stupňů. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g hovězí roštěné
    180 g cibule
    3 stroužky česneku
    1/2 lžičky kmínu
    2 lžičky mleté sladké papriky
    200 g zelených paprik
    100 g rajčat
    1 mrkev
    1 kolečko celeru
    1 petržel
    700 - 750 g brambor
    olej
    sůl