Přihlásit

Roštená Csáky

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Maďarsko

The Žrout
1175
Jak uvařit roštená csáky ? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Roštená Csáky
  • Postup

    1 - Roštěnky naklepe co nejvíce do šířky, osolíme je opepříme a připravíme si nádivku. Na sádle na staženém plameni osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou papriku. Za stálého míchání povaříme 2 minuty, přidáme na kolečka nakrájená rajčata, znovu promícháme a povaříme za stálého míchání znovu 2 minuty. Nakonec přidáme rozšlehaná vejce s trochou soli a mícháme do ztuhnutí. 2 - Nádivkou naplníme roštěnky, které převážeme nití. V dalším hrnci opět na sádle osmahneme cibuli, přidáme roštěnky, které osmahneme krátce po obou stranách jenom tak aby se bílkovina na povrchu zatáhla. Zalijeme vodou do poloviny výšky závitků, přidáme mletou papriku, osolíme a podusíme 30 minut. Během dušení roštěnky občas otočíme. 10 minut před koncem dušení přidáme víno a na nudličky nakrájenou papriku a na kolečka nakrájená rajčata, 5 minut před koncem přidejte kysanou smetanu a zase promíchejte a trochu stáhněte plamen. Dle chuti dosolíme. Podávejte s haluškami nebo s rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na roštěnky

    600 g roštěné
    2 lžičky mleté sladké papriky
    mletý černý pepř
    sůl
    2 bílé papriky
    150 g rajčat
    200 ml kysané smetany
    150 ml bílého vína
    sádlo

    Na nádivku

    40 g anglické slaniny
    1 cibule
    2 vejce
    2 střední rajčata
    sádlo
    sůl