Přihlásit

Hovězí maso na víně

Střední

4 porce

45 - 60 minut

Španělsko

The Žrout
1601
Hovězí maso na víně  – Střední Španělsko recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Hovězí maso na víně
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na plátky, osolíme a osmahneme na oleji po obou stranách. Maso vyndáme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a 2 minuty osmahneme. Vrátíme zpět maso, přidáme mrkev, celer a petržel, nakrájené na tenká kolečka a cibuli nastrouhanou na kroužky. Zalijeme vývarem tak aby se vše dusilo, přilijeme víno a přidáme koření, osolíme a dusíme dokud maso nezměkne. V případě potřeby přilijte vývar. Podávejte s rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 - 600 g zadního hovězího
    70 g anglické slaniny
    1 mrkev
    kolečko celeru
    1/2 petržele
    2 cibule
    150 ml červeného vína
    3 bobkové listy
    1 lžička tyminánu
    1/2 lžičky šalvěje
    2 hrsti nasekané petrželky
    1 lžička mletého černého pepře
    1 lžíce lístků máty
    2 lžíce červeného vinného octa
    vývar z morkové kosti
    sůl
    olej