Přihlásit

Cikánský hovězí guláš

Snadné

4 a více porcí

Celá ČR

Paní domácí
1496
Jak uvařit cikánský hovězí guláš? Snadné recept, připravený za 40 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Cikánský hovězí guláš – ilustrační foto
  • Cikánský hovězí guláš – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Nejprve si přepravíme vývar z kostí. Pak na sádle osmahneme cibuli dokud nezesklovatí. Přidáme na kostičky nakrájené maso, mletou papriku promícháme a osmahneme cca 1 minutu,pak přidáme rajčatový protlak, znovu promícháme a krátce osmahneme a vývarem z kostí tak aby se maso dusilo. Obvykle stačí dusit maso 40 minut. Mícháme, aby se maso nepřipálilo. V polovině dušení přidáme na kostičky nakrájené brambory a dolijeme vývarem z kostí. Dusíme dalších 20 minut dokud brambory a maso nezměknou. 2-V dalším hrnci si na sádle krátce osmahneme slaninu, 1 minuta opět stačí. Přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, promícháme a osmahneme 2 minuty. Pak přidáme na kostičky nakrájenou okurku, na tenké proužky nakrájenou papriku, pokrájená rajčata a dusíme za občasného míchání 5 minut. Následně vše přidáme k masu důkladně promícháme a povaříme ještě 7 minut na staženém plameni. Podáváme s chlebem ale můžeme i s rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    600 - 700 g hovězí kližky
    3 cibule
    1 rajčatový protlak
    5 dkg anglické slaniny
    2 lžičky mleté sladké papriky
    1 lžička pepře
    1 lžička mletého kmínu
    2 lžíce majoránky
    3 větší brambory
    3 větší žampiony
    2 stroužky česneku
    2 zelené papriky
    1 sterilovaná okurka
    3 rajčata
    1,5 l vývaru z morkových kostí
    sůl