Přihlásit

Hovězí na švestkách

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Bulharsko

The Žrout
1582
Hovězí na švestkách – Snadné Bulharsko recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Hovězí na švestkách
  • Hovězí na švestkách – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Nejprve si uvaříme sušené švestky, zalijeme je vodou , přivedeme k varu a 12 minut povaříme a vypneme plamen. Maso nakrájíme na plátky naklepeme, osolíme a po obou stranách osmahneme na oleji jenom tak aby se maso "zatáhlo". Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, protlak a papriku a vše zalijeme vodou tak aby se maso dusilo, občas promícháme a doléváme vývarem ze švestek. Dle druhu masa dusíme 20 - 25 minut. 2 - Asi 10 minut před koncem dušení vložíme do hrnce uvařené švestky. V malém hrnci smícháme lžíci cukru a 100 ml vody, promícháme a když se voda začne vyvařovat a trochu žloutnout -karamelizovat, přelijeme tento lehce karamelizovaný cukr k omáčce a povaříme na staženém plameni 7 minut. Podávejte s bramborem ááá mlaskáme!!! Dobrou chuť.

    Suroviny

    700 - 800 g hovězího masa na plátky
    500 g sušených švestek
    1 cibule
    2 lžíce rajčatového protlaku
    2 lžičky sladké mleté papriky
    1 lžíce cukru
    sůl