Přihlásit

Slezská myslivecká pečeně

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Severní Morava

Paní domácí
1427
Slezská myslivecká pečeně – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Slezská myslivecká pečeně
  • Slezská myslivecká pečeně
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na plátky, naklepeme,osolíme a opepříme. V hrnci na oleji krátce osmahneme maso aby se zatáhlo a vyndáme ho na talíř. Do oleje vložíme na kostičky pokrájenou slaninu, osmahneme 1 minutu, přidáme na struhadle nakrájenou zeleninu a smažíme a mícháme 3 minuty. Pak do směsi přilijeme trochu vody a víno, bobkový list, nové koření a tymián, vložíme zpět maso a dolijeme vodu tak aby se maso dusilo. Vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů 45 minut. 2 - Upečené maso znovu vyndáme na talíř. V hrnci osmahneme cibulku, přidáme lžíci hladké mouky a vytvoříme jíšku. Přes cedník nalijeme do jíšky asi 200 ml vývaru a vše řádně prošleháme metlou a povaříme 3 minuty. Zeleninu z cedníku z poloviny vrátíme zpět a rozmixujeme, z cedníku také vyndáme bobkový list a nové koření, druhou polovinu pak vrátíme do omáčky a dolijeme zbytek vývaru. Do hrnce vrátíme zpět maso. 3 - V menším hrnci si připravíme míšeninu. Na másle osmahneme okurku a rozmixovanou sardinku a kapary. Přidáme citronovou kůru, šťávu z citronu, cukr a petržel. Povaříme 3 minuty. Míšenku smícháme se směsí v hrnci s masem a povaříme 10 minut. Mícháme,omáčku můžete naředit trochou vody. Podáváme s rýží nebo knedlíkem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na míšeninu

    1 lžíce cukru
    1 lžíce másla
    1 kyselá okurka
    1 lžička kaparů
    1/2 lžičky citronové kůry
    šťáva z 1/2 citronu
    1 sardelka
    1 hrstička petrželky

    Ostatní

    750 g zadního hovězího na plátky
    5 g slaniny
    5 menších bobkových listů
    7 kuliček nového koření
    1 lžička tymiánu
    1 mrkev
    1 menší petržel
    1 kolečko celeru
    1 cibule
    1 lžíce hladké mouky
    50 ml bílého vína
    mletý černý pepř
    sůl