Přihlásit

Bzenecká hovězí paprička

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Střední Morava

Paní domácí
993
Bzenecká hovězí paprička  – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Bzenecká hovězí paprička
  • Bzenecká hovězí paprička  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Kližku nakrájíme na menší nudličky a plátky, jak se to povede, zkrátka ne na klasické gulášové kostky, kousky masa musí být menší. Maso poté osmahneme na sádle tak, aby se maso zatáhlo. Přidáme cibule nakrájené na drobno, promícháme s masem a povaříme dvě minuty. Poté přidáme v sekáčku na kaši nasekaná cherry rajčata, všechno koření. Vše důkladně promícháme, přilijeme trochu vody aby se maso dusilo a dle chuti omáčku osolíme. Dusíme pod pokličkou dokud maso není měkké, dle potřeby doléváme vodu. 2 - Když je maso měkké, přidáme na nudličky nakrájenou červenou papriku a na kostičky nakrájené chilli papričky a vaříme ještě 10 minut. Vypneme plamen, přidáme do omáčky kysanou smetanu a vše znovu důkladně promícháme. Ideální přílohou k této pochoutce je dušená rýže. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 g předního hovězího (použita kližka)
    2 větší cibule
    250 g cherry rajčat
    1/2 lžíce mleté sladké papriky
    1/2 lžíce kečupu
    1 červená paprika
    2 chilli papričky
    5 bobkových listů
    10 kuliček nového koření
    2 lžíce kysané krémové smetany
    sádlo
    sůl