Přihlásit

Kapucínský guláš s krupicovými noky

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Celá ČR

Paní domácí
962
Kapucínský guláš s krupicovými noky – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Kapucínský guláš s krupicovými noky
  • Kapucínský guláš s krupicovými noky
  • Recept: Kapucínský guláš s krupicovými noky
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Na sádle lehce zasmahneme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme všechno koření, prolisovaný stroužek česneku, protlak a toto vše zalijeme trochou vody nebo vývaru a vše důkladně promícháme. Potom přidáme maso nakrájené na menší kousky, osolíme jej a znovu vše promícháme. Přilijeme vývar nebo vodu tak, aby se vše dusilo. Dusíme dokud maso není měkké. 2 - Mezitím si připravíme noky. Dobře promícháme všechny předepsané suroviny, jen s mlékem buďte opatrní. Z těstíčka vytvořte noky, které vkládejte do vroucí osolené vody. Od posledního vloženého noku si nařiďte 10 minut. Hotové noky vyndejte na talíř, který zatím přikryjte. 3 - Když je maso měkké, na sádle povaříme cca 2 minuty na osminky nakrájené žampiony a vložíme je do omáčky, kterou dle chuti dosolíme. Dle potřeby opět dolijeme vývar nebo trochu vody a povaříme vše i se žampiony ještě 5 minut. Na talíři přelijte noky omáčkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na guláš

    700 g předního hovězího masa
    400 g žampionů
    2 větší cibule
    1 stroužek česneku
    1 lžička mleté sladké papriky
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    1 lžíce rajčatového protlaku
    1 lžička majoránky
    1 lžička kmínu
    sůl
    sádlo

    Na noky

    300 g hrubé krupice (ne dětské krupičky)
    3 celá vejce
    50 g změklého másla
    50 - 70 mléka
    sůl