Přihlásit

Kostelecký guláš

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Celá ČR

The Žrout
1613
Jak uvařit kostelecký guláš? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kostelecký guláš – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Na sádle osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme maso, osolíme ho a krátce osmahneme a nakonec zalijeme vodou tak, aby se maso dusilo. Dusíme dokud se voda téměř nevysmahne, necháme si v hrnci asi 0,5cm vydušeného vývaru. Ten zaprášíme moukou, promícháme, krátce osmahneme. Pak přidáme protlak, ocet, kmín, mletou papriku, zalijeme vodou, promícháme,dle chuti osolíme a dusíme maso do měkka.Dle potřeby dolijeme trochou vody. 2 - Před koncem dušení přidáme majoránku a ještě krátce povaříme. Na talíři podáváme s párkem u masa, s kolečky vejce uvařeného na tvrdo (vejce se vaří se 9 minut od doby kdy se voda začne vařit, po uvaření vejce ochladíme pod tekoucí studenou vodou), s rýží ozdobenou trochou feferonky nebo chilli papričky. Ideálně podávejte s paprikovým salátem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g hovězí kližky
    2 lžičky sladké mleté papriky
    3 cibule
    2 lžíce rajčatového protlaku
    1 a 1/2 lžičky kmínu
    1 lžička majoránky
    1 lžíce octa
    2 frankfurtské párky
    chilli papričky nebo feferonky na ozdobení
    1 vejce na tvrdo
    1 lžíce hladké mouky
    sádlo
    sůl