Přihlásit

Hovězí kněžská jachnije

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Bulharsko

The Žrout
889
Jak uvařit hovězí kněžská jachnije? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Hovězí kněžská jachnije
  • Hovězí kněžská jachnije – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Hovězí nakrájíme na plátky, potom na nudličky a nakonec na kostičky. V hrnci na malém množství oleje a vody povaříme 3 minuty na drobno nakrájenou cibuli. Do tohoto základu vložíme maso a vaříme dokud se maso nezatáhne. Potom přilijeme vývar nebo vodu tak aby se maso dusilo. Přidáme spařená oloupaná a nasekaná rajčata, mletou papriku,kuličky pepře, bobkové listy a vaříme dokud maso nezačne měknout. Dle potřeby doléváme vývar nebo vodu. 2 - Když začne maso měknout přidáme protlak, víno, celé stroužky česneku a dovaříme dokud maso není zcela měkké. Potom přidáme lžíci másla, na špalíčky nakrájené jarní cibulky, dobře vše promícháme a povaříme 5 minut pod pokličkou. Vhodnou přílohou je dušená rýže, brambory nebo kus-kus. Dobrou chuť.

    Suroviny

    700 - 800 g hovězího zadního masa
    1 cibule
    2 svazky jarní cibulky
    10 stroužků česneku
    3 rajčata
    1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
    1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky
    10 - 15 kuliček celého černého pepře
    2 bobkové listy
    100 ml bílého vína
    1 lžíce másla
    sůl
    olej
    ideálně zeleninový vývar na podlévání