Přihlásit

Pikantní hovězí se zeleninou, olivami a rozinkami

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Usa

The Žrout
920
Pikantní hovězí  se zeleninou, olivami a rozinkami – Snadné recept z Usa kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Pikantní hovězí  se zeleninou, olivami a rozinkami
  • Pikantní hovězí  se zeleninou, olivami a rozinkami
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme a zalijeme vodou a dusíme dokud maso není měkké. Dle potřeby doléváme vodu. Když je maso měkké výpek z masa nevydusíme jako v české kuchyni na guláš, ale necháme maso ve vlastní vyvařené šťávě. 2 - Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, dobře promícháme, přidáme všechno koření a za občasného promíchání povaříme 5 minut. Potom přidáme na drobno pokrájená rajčata, dle chuti osolíme a vaříme na mírně staženém plameni 5 minut. Přidáme olivy a rozinky a povaříme ještě 2 minuty. Směs vložíme k masu ve šťávě, dobře vše promícháme a pochoutka je hotová. Podávejte s dušenou rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g zadního hovězího masa
    1 cibule
    2 stroužky česneku
    2 papriky
    400 g rajčat
    1 sáček zelených oliv
    1 hrst rozinek
    1 lžička mleté pálivé papriky
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    2 tlučené hřebíčky
    1 lžíce octa
    sůl
    olej
    dušená rýže jako příloha