Přihlásit

Vinařský guláš s paprikovou rýží

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Jižní Morava

The Žrout
985
Vinařský guláš s paprikovou rýží – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vinařský guláš s paprikovou rýží
  • Recept: Vinařský guláš s paprikovou rýží
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na menší kousky. V hrnci nejprve rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu a mícháme ji přitom tak, aby jsme omastili dno hrnce. Potom přidáme na drobno nakrájenou všechnu cibuli a zpěníme ji. Na tento základ vložíme maso, které osolíme a za občasného promíchání zasmahneme maso tak, aby se zatáhlo. Přidáme všechno koření a dobře promícháme. Potom maso zalijeme vodu tak, aby se dusilo. Když se vyvaří první část vody, přilijeme víno a dusíme dokud maso není měkké. Dle potřeby přiléváme vodu. Nakonec omáčku dle chuti dosolíme a přidáme zakysanou smetanu, kterou dobře metličkou rozmícháme, necháme přejít na staženém plameni 3 minuty varem a je hotovo. Na talíři zdobíme jednotlivé porce nasekanou pažitkou nebo petrželkou, jak kdo rád. Rýži uvaříme v rýžovaru s uvedenými surovinami, koření dobře rozmícháme a promícháme s rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na guláš

    800 g hovězí kližky
    3 cibule
    200 ml bílého vína
    70 g slaniny
    1 lžička tymiánu
    4 kuličky nového koření
    7 kuliček celého černého pepře
    1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky
    1 bobkový list
    200 ml kysané krémové smetany 15-16%
    sůl
    čerstvá pažitka nebo petrželka

    Na rýži

    2 odměrky rýže do rýžovaru
    1 lžička mleté sladké papriky
    1/2 lžičky mleté pálivé papriky
    sůl