Přihlásit

Hovězí po Provensálsku

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Francie

The Žrout
1059
Hovězí po Provensálsku – Snadné Francie recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Hovězí po Provensálsku
  • Recept: Hovězí po Provensálsku
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na širší nudle. Na oleji necháme zpěnit na drobno nakrájenou cibuli, přidáme spařená, oloupaná a v sekáčku nasekaná rajčata, nasekanou petrželku, česnek nakrájený na plátky, provensálské koření, vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Když se omáčka začne vařit, přidáme maso, dle chuti sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Vše dobře promícháme, stáhneme trochu víc plamen a pod pokličkou dusíme dokud maso není měkké. Dle potřeby během dušení přilévejte vodu. Přibližně 10 minut před koncem dušení přidejte olivy. Podávejte s těstovinami typu špagety, makaróny nebo široké nudle. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg hovězího zadního masa
    2 velké cibule
    1 stroužek česneku
    1 kg zralých rajčat
    1 vrchovatá lžička provensálského koření
    špetka muškátového oříšku
    50 g černých oliv
    mletý černý pepř
    2 hrsti nasekané petrželky
    sůl
    olej
    makaróny, špagety nebo široké nudle jako příloha