Přihlásit

Karlovarský guláš

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Západní Čechy

The Žrout
1205
Karlovarský guláš  – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Karlovarský guláš
  • Recept: Karlovarský guláš
  • Postup

    1 - Maso očistíme od tučných blan, nakrájíme na kostky a na másle osmahneme a osolíme. Když se maso zatáhne zalijeme ho vývarem z kostí, přidáme mletou papriku, osolíme, dobře promícháme a dusíme dokud maso nezměkne. To trvá dle kvality masa různě, ale 40 minut ho určitě dusit budete. Proto občas vše promíchejte a přilévejte dle potřeby vývar. Po 25 minutách dušení doléváme vývar zředěný s matonkou. Omáčku nakonec zjemníme přidáním kysané smetany, lžíce másla dle chuti dosolíme. Podávejte s dušenou rýží ozdobenou cibulí nastrouhanou na kolečka. Dobrou chuť.

    Suroviny

    700 g hovězí kližky
    1 cibule
    1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky
    2 morkové kosti na vývar
    0,3 litru neperlivé Mattoni
    200 ml kysané smetany
    sůl
    rýže jako příloha