Přihlásit

Hovězí terijaki

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Japonsko

Paní domácí
1360
Hovězí terijaki – Snadné Japonsko recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Hovězí terijaki – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Z předepsaných surovin si připravíme marinádu, ve které marinujeme na nudličky nakrájené hovězí maso. Marinujeme na chladném místě 2 hodiny. 2 - Marinovanou směs smažíme asi 10 - 15 minut a je hotovo. Na listy salátu nebo zelí, nasypeme nakrájenou chilli papričku a jarní cibulku dle chuti a trochu křenu, na zeleninu potom pokládáme maso. Jako přílohu podáváme rýži. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na marinádu

    2 lžíce rýžového vína
    4 lžíce sojové japonské omáčky
    2 lžíce rýžového octa
    1 lžička chilli pasty
    2 lžíce třtinového cukru
    špetka sušeného kopru
    400 g hovězího nakrájené na nudličky(svíčková,roštěnec,zadní)

    Ostatní

    1 svazek jarní cibulky
    Listy salátu, na které položíme hovězí maso(může být i čínské zelí)
    chilli papričky
    trochu křenu