Přihlásit

Dušené hovězí po Florentsku

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Itálie

Beruska21
1553
Jak uvařit dušené hovězí po florentsku ? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Dušené hovězí po Florentsku  – ilustrační foto
  • Recept: Dušené hovězí po Florentsku
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na drobno, přidáme plátky masa a osmahneme je po obou stranách tak, aby se maso zatáhlo. Potom přilijeme víno, přidáme spařená oloupaná a na drobno nakrájená rajčata a přidáme 2 naběračky vývaru z kostí a dle chuti osolíme. Přivedeme omáčku k varu, výrazně stáhneme plamen a necháme maso dusit pod pokličkou 90 minut. Během dušení přiléváme dle potřeby vývar a samozřejmě je nutné omáčku s masem občas promíchat aby se nepřipálilo. Nakonec přidejte na kostičky nakrájené brambory, přilijte tolik vývaru aby brambory byly ponořené a vařte dokud brambory nejsou měkké. Maso se dusí sice dlouho, ale po uvaření je krásně měkké a chutné. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g falešné svíčkové nebo jiné kvalitní zadní hovězí
    2 morkové kosti na vývar
    1 střední cibule
    1/2 lžičky rozmarýnu
    4 rajčata
    200 ml červeného vína
    500 g brambor
    sůl
    olej