Přihlásit

Hovězí s pórkem na rýžovém víně

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Čína

Paní domácí
1496
Jak uvařit hovězí s pórkem na rýžovém víně? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Hovězí s pórkem na rýžovém víně
  • Postup

    1 - Nejprve si připravíme marinádu. Bílky vyšleháme, přidáme sojovou omáčku, sůl, směs pepřů, tapiokovou mouku a chilli pastu. Vše promícháme a necháme 2 hodiny marinovat. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme marinované maso. Smažíme do křupava za stálého míchání. 2 - V jiném hrnci si krátce osmahneme papriku, pórek a zázvor. Přidáme maso z pánve a zalijeme rýžovým vínem. Dusíme 12 minut a občas směs promícháme, v případě potřeby můžeme přidat ještě trochu vína. Podáváme s čínskými nudlemi. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na marinádu

    2 bílky
    směs pepřů
    1 lžička chilli pasty
    2 lžíce tapiokové mouky
    2 lžíce sojové omáčky
    500 g libového hovězího

    Ostatní

    200 g čínských nudlí
    2 červené papriky
    1 celý pórek
    20 g zázvoru
    10 lžic rýžového vína
    olej