Přihlásit

Český klasický hovězí guláš

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Celá ČR

The Žrout
1696
Český klasický hovězí guláš – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Český klasický hovězí guláš
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme v hrnci na oleji. přidáme nakrájené maso a osmahneme ho na cibulce tak aby se zatáhlo. Potom maso dle chuti osolíme zalijeme vodou ta, aby se maso dusilo a přidáme mletou papriku, pepř a vše dobře promícháme. Dusíme dokud není maso měkké a dle potřeby přilíváme během dušení trochu vody. Když je maso měkké, vyndáme ho prozatím na talíř a šťávu téměř vydusíme. Néé tedy všechnu, mělo by zbýt asi 0,5 cm. Pak šťávu zaprášíme hladkou moukou, metličkou vše promícháme, zasmahneme cca 1/2 minuty a přilijeme 300 ml vody. Opět vše důkladně rozmícháme metličkou, přivedeme k varu, přidáme majoránku a prolisovaný česnek, vrátíme zpět maso a na trochu staženém plameni povaříme 12 minut. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 g hovězí kližky
    2 střední cibule
    1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    1 - 2 stroužky česneku , dle velikosti
    1 lžička majoránky
    1 lžíce hladké mouky