Přihlásit

Kuře dušené po selsku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Celá ČR

Beruska21
954
Kuře dušené po selsku  – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kuře dušené po selsku
  • Recept: Kuře dušené po selsku
  • Postup

    1 - Kuře rozdělíme na porce, osolíme a osmahneme z obou stran na směsi másla a oleje. Maso vyndáme na talíř a vložíme do hrnce na drobno nakrájenou cibuli, kterou zpěníme, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a nasekanou petrželku. Vše promícháme a tři minuty povaříme. Vložíme zpět porce masa, zalijeme vývarem tak, aby se maso dusilo, přivedeme k varu, přidáme pepř a dle chuti osolíme. Dusíme dokud maso není měkké. Obvykle 25 - 30 minut na trochu staženém plameni. Doba dušení záleží na velikosti porcí. Podávejte s bramborem. Dobrou selskou chuť.

    Suroviny

    1 kuře
    2 cibule
    2 mrkve
    hrst nasekané petrželky
    mletý černý pepř
    olej
    máslo
    sůl
    drůbeží nebo zeleninový vývar