Přihlásit

Kuře s lilkem

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Bulharsko

The Žrout
1360
Kuře s lilkem  – Snadné recept z Bulharsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kuře s lilkem
  • Náhled receptu Kuře s lilkem
  • Postup

    1 - Porce osolíme, osmahneme na másle a prozatím vyndáme na talíř. Do výpeku přidáme na drobno nakrájenou cibuli,mletou papriku, zalijeme 300 ml vody, přivedeme k varu, stáhneme trochu plamen a dusíme 10 minut. 2 - Lilek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Lilek osmahneme 3 - 4 minuty na másle, přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata. Dusíme ještě 10 minut na mírně staženém plameni, promícháváme. 3 - Zapékací mísu vymažeme máslem, vlijeme dušenou zeleninu na kterou rozložíme porce kuřete. Zalijeme vývarem z cibule a papriky a vložíme do trouby předehřáté na 210 stupňů. Pečeme 25 - 30 minut, dle velikosti porcí. Během pečení přelévejte kuřecí maso výpekem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg mixu spodních a horních kuřecích stehýnek
    500 g lilku
    400 g rajčat
    240 g cibule
    1 lžička mleté sladké papriky
    máslo
    sůl
    čerstvá petrželka na ozdobení