Přihlásit

Kuře Málik Káfur

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Indie

Beruska21
1166
Kuře Málik Káfur  (4).JPG

Říjen 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kuře Málik Káfur  (4).JPG
  • Kuře Málik Káfur  (2).JPG
  • Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Kuře naporcujeme. Pokud používáme stehýnka, rozdělíme je na horní a spodní část. Porce masa osolíme a na oleji z obou stran osmahneme. Maso prozatím vyndáme na talíř. Do stejného oleje vložíme na drobno nakrájené cibule a 3 - 4 minuty povaříme. Potom přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, promícháme a povaříme ještě 2 minuty. Přidáme všechno koření, cukr a vše také osolíme a promícháme. Vrátíme do směsi porce masa a zalijeme vodou tak aby se maso dusilo. To trvá dle velikosti porcí přibližně 20 minut. Podávejte s rýží Basmati a porce posypte na drobno uvařeným vejcem na tvrdo (já na něj zapomněla...). Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuřete nebo kuřecích stehýnek
    4 vetší cibule
    4 stroužky česneku
    2 bobkové listy
    1/4 lžičky tymiánu
    1 lžička mletého černého pepře
    1 lžička mleté skořice
    1 lžička mletého zázvoru
    2 celá vejce
    špetka moučkového cukru
    sůl
    olej
    rýže basmati