Přihlásit

Kuře na červeném víně

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Itálie

Paní domácí
1109
Kuře na červeném víně – Snadné recept z Itálie kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kuře na červeném víně
  • Náhled receptu Kuře na červeném víně
  • Postup

    1 - Kuře osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Kuře vložíme do trouby předehřáté na 210 stupňů a pečeme v zakrytém pekáči 15 minut. Potom přidáme oloupaná a na drobno nakrájená rajčata, šalvěj a nasekanou petrželku, zbytek vína a trochu osolíme. Během pečení maso podléváme výpekem. 2 - Po 30 minutách pečení kuře otočíme, přidáme houby a z másla a mouky vytvořenou jíšku, kterou rozpustíme v malém množství vody. Přidáme ke kuřeti a pečeme ještě 30 - 45 minut, dle velikosti kuřete. Při pečení samozřejmě pravidelně podléváme. Sedm minut před koncem pečení sundáme vrchní díl pekáče a dopečeme. Kůže jemně zčervená. Podávejte s bramborem nebo bramborovou kaší. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuře
    300 ml červeného vína
    300 g rajčat
    200 g žampionů
    1 lžička másla
    1 lžička hladké mouky
    česnek na potření kuřete
    1 lžička šalvěje
    1 hrst nasekané petrželky
    sůl