Přihlásit

Kuře dušené po Bulharsku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Bulharsko

Paní domácí
1015
Kuře dušené po Bulharsku – Snadné recept z Bulharsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kuře dušené po Bulharsku – ilustrační foto
  • Kuře dušené po Bulharsku
  • Postup

    1 - Kuře naporcujeme a osolíme. V hrnci do oleje vložíme na drobno nakrájenou cibuli, zalijeme 100 ml vody, přidáme kuličky celého pepře, přivedeme k varu a dusíme 3 minuty. Potom zaprášíme hladkou moukou, promícháme, přidáme na drobno nakrájená rajčata, prolisovaný nebo nadrcený česnek a dusíme 15 - 20 minut do měkka na mírně staženém plameni. Nakonec přidáme papriku, mletý pepř a dle chuti osolíme. Podlijeme vínem, přidáme kousky kuřecího masa a dusíme dokud maso nezměkne, dle velkosti porcí 20 - 25 minut. Pokud máte opravdu šťavnatá rajčata, obvykle již netřeba podlívat (ředit) vodou. Pokud budete chtít omáčku naředit trochou vody, použijte horkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuře nebo 1 kg kuřecích kousků (stehna)
    100 g cibule
    10 g hladké mouky
    7 zrnek celého černého pepře
    1 lžička mletého černého pepře
    1 lžička mleté červené papriky
    10 stroužků česneku
    500 g zralých rajčat
    60 ml červeného vína
    sůl
    olej