Přihlásit

Kuře s petrželkou

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Bulharsko

The Žrout
1018
Kuře s petrželkou  – Snadné Bulharsko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kuře s petrželkou
  • Postup

    1 - Kuře naporcujeme, osolíme a porce z obou stran na másle osmahneme. Porce zatím vyndáme na talíř a přikryjeme z vrchu druhým talířem. Do výpeku přidáme na drobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený celer. Dle potřeby přidáme trochu másla. Zeleninu osmahneme za občasného promícháme cca 3 minuty, pak vše zaprášíme moukou, zalijeme 300 ml horké vody, osolíme a na mírně staženém plameni povaříme 10 minut. Vrátíme zpět porce masa a podusíme dokud maso není měkké, dle potřeby dolijeme trochu vody. Když je maso měkké, přidáme jogurt s rozšlehaným vejcem a petrželku a pepř. Vše dobře promícháme, dvě minuty prohřejeme a je hotovo. Omáčku dle chuti zjemněte citronovou šťávou. Podávejte s dušenou rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kuře
    2 hrsti nasekané petrželky
    100 g jogurtu
    2 lžíce másla
    100 ml bílého jogurtu
    1 celé vejce
    1 cibule
    50 g celeru
    mletý černý pepř
    dle chuti citronovou šťávu
    1 lžíce hladké mouky
    sůl